Ezeknél az anyukájukkal lazuló jegesmedvebocsoknál ma már nem látsz cukibbat: zseniális drónfelvétel készült róluk

Csak három mackó a háborítatlan természet lágy ölén.

Cuki jegesmedvék
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem mindennapi helyzetben sikerült megörökítenie egy jegesmedvecsaládot egy Kanadában élő fotósnak. A drón segítségével készült videón egy anyamedve és két bocsa látható.

Cuki jegesmedvék

A természetfotósoknak sok energiát és időt kell belefektetnie, hogy elcsíphessék a legjobb pillanatokat. Nem elég, ha csak néhány órára kimennek a természetbe, és lőnek pár fotót, sokszor egész napokat kell kinn tölteniük a vadonban egy-egy jól sikerült felvételért. Egy Martin Gregus nevű fotós néhány éve például 33 napot töltött jegesmedvék közelében a kanadai Churchillben. Az ebben az időszakban készült fotók és videók igazán emlékezetesek lettek. 

Martin Gregus művészcsaládba született, az édesapja is fotós volt, aki hamar a fényképészet iránt érdeklődő fiú mentora lett. A fiatal fotós számára időbe telt, hogy megtalálja a saját hangját és témáit, de mikor ez sikerült neki, a szakma több nívós díjjal is megjutalmazta. 

A fotós nagyon szereti megörökíteni a sarkvidéken élő jegesmedvék mindennapjait. A medvék közelében töltött 33 napja során Martin Gregus drónokkal készített felvételeket az állatokról, hogy ne zavarja azok mindennapjait.

Az egyik ilyen videó egy anyamedvét és két imádni való bocsát ábrázolja, és garantáltan mosolyt fog csalni a te arcodra is. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a nemi egyenlőtlenség és a toxikus maszkulinitás jelenségéről beszélgettünk. Mi a különbség a férfiség és a férfiasság között? Mi számít toxikus maszkulinitásnak, miért alakult ki, és vajon köze van-e a Metoo mozgalomhoz? Miért van annyira kevés női vezető, és miért csak férfias személyiségű nők kerülnek vezetői pozícióba? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat Szél Dávid pszichológus, Leszkovszki Máté újságíró, és Pintér Ada.

Promóció

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Így néz ki az igazi Simba és Mufasa a trónszirten: 5 nagyon cuki fotót mutatunk

Oroszlánok, nyuszik és szarvasborjúk következnek.

Elolvasom
Ezt is szeretjük