Tetszett a cikk?

Nagy Lászlót kilenc évre nevezték ki, és lényegében leválthatatlan.

Nagy Lászlót nevezték ki a Szabályozott Tevékenységek Felügyelő Hatósága élére. Elődje, Biró Marcell márciusban a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója lett, a tisztséget nem sokkal korábban hozták létre.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyelő Hatóságát (SZTFH) 2021-ben alapították meg, és a dohánytermék-kiskereskedelem engedélyezésével, a kis- és nagykereskedelem hatósági ellenőrzésével és szabályozásával, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar feletti felügyelettel, a szerencsejáték-szervezés engedélyezésével, hatósági felügyeletével és szabályozásával, illetve a felszámolói névjegyzék vezetésével, a felszámolók egyes tevékenységeinek hatósági felügyeletével foglalkozik. Elnöke rendeleteket adhat ki.

Akkor Orbán Viktor bizalmasa, a Miniszterelnöki Kormányiroda addigi közigazgatási államtitkára lett az SZTFH elnöke. Most másfél hónapig betöltetlen volt az állás, de a péntek esti Magyar Közlönyben megjelent Sulyok Tamás köztársasági elnöknek a miniszterelnök javaslatára hozott kinevező határozata: szombattól kilenc évig Nagy László a Hatóság vezetője.

A Hatóság honlapján nem található róla életrajz, de 2022 júliusában a Trafikosok Lapjában megjelent vele egy interjú, amely a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége honlapján olvasható.

Ebből kiderül, hogy dr. Nagy László jogász, dolgozott a Közigazgatási- és Igazságügyi Hivatalban, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, a Miniszterelnöki Kabinetirodában, 2017 júliusától pedig a Szerencsejáték Felügyeletet vezette, amíg az be nem olvadt az SZTFH-ba. Azóta ez utóbbinak volt az általános elnökhelyettese.

(Nyitóképünkön jobbra Nagy László látható. Fotó: MTI / Bruzák Noémi)