Már nem járkálhat szabadon M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló

Dózsa György út gázolás
Összeroncsolódott személyautók egy buszmegállóban a fővárosi Dózsa György út és Kassák Lajos utca kereszteződésében 2017. május 15-én. A két karambolozó autó egyike a buszmegállóba csapódott, egy ember meghalt, kettő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A balesetben összesen hatan sérültek meg, az egyik roncsból két embert kellett kivágniuk a tűzoltóknak.
Vágólapra másolva!
Elrendelték a bűnügyi felügyeletét M. Richárnak. Ő az a férfi, aki a Dózsa György úti balesetet okozta, amelyben ketten meghaltak. És ő az, akit bár első fokon végleg eltiltottak a vezetéstől, nemrég mégis egy autó volánja mögött ült. Amikor balesetet okozta, 140-el száguldott a városban, és be volt drogozva, ráadásul videó hívással telefonált.
Vágólapra másolva!

M. Richárd ellen 2017-ben azért indult eljárás, mert Budapesten a Dózsa György úton Mercédeszével

140-nel összeütközött egy elé kanyarodó autóval. Utóbbiban hárman ültek, ketten meghaltak, a sofőrt pedig életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Több járókelő is megsérült a balesetben.

Egy másik vádpont szerint 2015-ben M. Richárd és egy biciklis között alakult ki vita, ami miatt előbbi megütötte a biciklist. Ezért testi sértéssel és közúti veszélyeztetéssel vádolták meg.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szeptember 30-án első fokon 4 évre ítélték, és véglegesen eltiltották a vezetéstől. A bíróság akkor külön végzésben rendelkezett a bűnügyi felügyeletének megszüntetéséről, vagyis szabadon mozoghatott.

Mozgott is,

az eltiltás ellenére vezetett, aztán egy edzőteremben kapták el, amelynek a járványügyi intézkedések miatt zárva kellett volna lennie.

Ott több barátjával emelt súlyokat.

Forrás: MTI/Mónus Márton

2006-ban az úgynevezett kecskeméti maffiaperben jogerősen nyolc évre ítélték, mert a Radnai László által vezetett bűnszervezet "katonája" volt.

A bűnszervezet drogkereskedelemmel, védelmi pénzek szedésével, prostitúcióval foglalkozott.

Amikor 2004-ben elfogták a banda tagjait, éppen leszámolni készült egy rivális bandával.