Koronavírus-járvány

Hadházy Ákos megpróbált bejutni a szekszárdi kórház Covid-osztályára - videó

Az országgyűlési képviselő szerint valamit titkolnak az egészségügyi intézményben, az operatív törzs azonban leszögezte: látogatási tilalom van érvényben.

2020.12.17 11:47ma.hu

Megpróbált szerdán bejutni Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a szekszárdi Balassa János Kórház Covid-osztályára, hogy személyesen tájékozódjon a bent lévő állapotokról.

A politikus elmondta, hogy három hete írásban is bejelentkezett a kórház főigazgatójánál, de semmilyen választ nem kapott az intézményvezetőtől. Nehezményezte, hogy tavasszal Orbán Viktort körbevezették, aki bejelentés nélkül érkezett.

A képviselő nem is tudott bejutni a kórházba, előbb a portás, majd kórházi dolgozók akadályozták meg ebben. Elmauer Szilárd kórházparancsnok jogszabályokra hivatkozva szintén elutasította Hadházy belépését. Ezután patthelyzet alakult ki, Hadházy próbált rést találni a a többfős sorfalon, de nem sikerült bejutnia.

Csütörtökön az operatív törzs sajtótájékoztatóján Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője leszögezte: a kórházakban a látogatási tilalom továbbra is érvényben van, ez járványügyi intézkedés, amely alól a csak a haldoklóknál és a szülő nőknél van kivétel, itt köteles csak biztostani az intézmény a látogathatóságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.