Nem zárja ki Deutsch Tamást az Európai Néppárt frakciója

Vágólapra másolva!
Nem szavaz az Európai Néppárt frakciója Deutsch Tamás kizárásáról - ezt maga a Fidesz EP-képviselője mondta el a Hír TV műsorában a Néppárt frakciülése közben.
Vágólapra másolva!

Délután az Európai Néppárt elnöksége a delegációvezetőkkel együtt tartott ülést, ezen úgy döntöttek, hogy nem terjesztenek elő olyan javaslatot, amely Deutsch Tamás kizárásáról szólna.

"Azt gondolom,hogy nem szaladok túlságosan előre, ha azt mondom, hogy a baloldal előzetes várakozásaival ellentétben sokkal higgadtabb, nyugodtabb, tárgyilagosabb eszmecsere zajlott. A frakció elnökének, vezetésnek az a javaslata, hogy ne zárjanak ki, hanem egy olyan dokumentumentumot akarnak elfogadni, amely a néppárti értékeket tartalmazza"

- mondta Deutsch Tamás.

Az esetleges frakción belüli büntetésről Deutsch Tamás azt mondta: ezen derűvel kell felülemelkedni.

Frissítés:

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciója szerda este megbüntette Deutsch Tamást a korábbi nyilatkozata miatt - írja a Magyar Nemzet. Erről közleményben tájékoztatott az EPP. Mint azt a Twitteren tudatták, a 142 leadott szavazat elsöprő többsége, 133 voks szólt a Fidesz politikusának szankcionálása mellett. Hatan ezt ellenezték, hárman pedig tartózkodtak. A néppárti frakció soraiban összesen 187 képviselő ül.

A döntés értelmében Deutsch Tamás az Európai Néppárt nevében nem kaphat majd felszólalási időt a plenáris üléseken, nem viselhet a párthoz tartozó parlamenti tisztségeket, illetve jelentések sem fűződhetnek a nevéhez az EPP égisze alatt.

Deutsch Tamás a Facebookon kommentálta a döntést: "Én szeretem az Európai Néppártot" - írta.