szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A „Karácsonyi műbalhé” nevű aukció során fotókra, kerámiákra és rézkarcra is lehet licitálni. A befolyó összegből a művészeket és magát a bárt támogathatjuk.

Karácsony 2020
A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!
Friss cikkek a témában

Miután a budai Nemdebár vendégeinek jelentős része egyébként is a művészet világában éli mindennapjait, evidens volt, hogy a bár valamit lépni fog a járvány miatt nehezebb helyzetbe került közönsége megsegítése céljából. A mostani korlátozások nemcsak a bárt, hanem a művészeket is súlyosan érintik, akiket ez az időszak megfosztott a kiállítási lehetőségektől.

Ebből a helyzetből egy aukció keretében közösen próbálnak meg kiutat találni - írja a Nemdebár a közleményében. Kortárs képzőművészek, mint Prieger Zsolt, Kis Varsó, Mátrai Erik, Sugár János, Bolla Szilvia, Kiss Adrián, Murányi Mózes, Petrányi Luca, Kis Judit, műtárgyakat ajánlottak eladásra, amelynek a Nemdebár alkalmi galériaként időszakosan teret biztosít.

A műveket online aukció keretében értékesítik, de az alkotások a járványszabályok betartása mellett személyesen is megtekinthetők a Nemdebárban. A művekre december 17-ig lehet licitálni, az értékesítésből befolyó összeg a művészeket illeti, akik a bevétel egy részével támogatják a Nemdebár működését.