Veréssel fenyegették meg a közterület-felügyelőket Kiskunhalason – videó

Vágólapra másolva!
Két közterület-felügyelő éppen egy padon alvó férfit akart felébreszteni a kijárási korlátozások miatt, amikor két részeg rájuk támadt. Azzal fenyegetőztek, hogy megverik őket.
Vágólapra másolva!

A két közterület-felügyelő Kiskunhalason járőrözött április 17-én, hogy ellenőrizzék, mindenki betartja-e az akkor érvényes kijárási korlátozásokat. Észrevettek egy férfit, aki az egyik padon aludt. Próbálták felébreszteni, de nem reagált.

Ahogy tovább próbálkoztak, odament hozzájuk egy másik férfi sörös dobozzal a kezében.

Nem tetszett neki, hogy próbálják felébreszteni a padón alvót, ezért hangosan szidni és provoklálni kezdte őket.

A közterület-felügyelők a kijárási korlátozás és a részegsége miatt őt is ellenőrizni akarták, de a férfi nem volt hajlandó igazolni magát, ezért hívták a rendőrséget.

Miután a rendőrök elmentek, odament egy másik férfi hozzájuk. Ő is részeg volt.

Mindkét férfi trágár szavakat vágott a fejükhöz és veréssel fenyegette a közterület-felügyelőket.

Amikor felhívták a két támadó figyelmét arra, hogy a szolgálati telefonjukkal rögzítenek mindent, a később odaérő férfi hirtelen kitépte az egyik közterületes kezéből a telefont és eldobta. Aztán mindketten folytatták a fenyegetőzést.

A férfi, aki eldobta a telefont azt mondta:

a társa pedig az öklét rázta. A közterületesek közölték, hogy újra rendőrt fognak hívni. Végül többszöri figyelmeztetésre a támadók elmentek.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszakkal vádolja a két férfit, akik szabadlábon védekeznek. A telefont eldobó büntetett előéletű, feltételesen volt szabadlábon, amikor megfenyegette a közterületeseket. Az ügyészség azt javasolja, hogy a bíróság őt ítélje börtönbüntetésre, míg a társára szabjon ki felfüggesztettet.