Koronavírus

Gulyás: ha a magyar munkavállalóktól elvárjuk, hogy dolgozzanak, akkor a képviselőktől is elvárjuk

A munkavégzést elvárják a parlamenti képviselőktől is, az Országgyűlésnek továbbra is kell rendes törvényalkotási munkát végeznie.

2020.11.12 12:03MTI

Mint ahogyan minden más magyar állampolgártól is azt várjuk, hogy ebben a nehéz helyzetben is tegyen eleget munkavállalási kötelezettségének, akkor elvárjuk a magyar országgyűlési képviselőktől is - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető kiemelte: tudják, hogy nehéz betartani a szabályokat, és mindenkinek átalakul az élete. De ha ez 30 napig sikerül, akkor remélhetőleg utána sokkal könnyebb és jobb időszak következik, és az egészségügyi rendszer is működőképes marad - magyarázta.

Gulyás Gergely kitért rá: úgy hozták meg a szabályokat, hogy az élet alapvető rendje változik meg, de azt mindenkinek biztosítják, hogy dolgozhasson. Ezért a munkavégzést elvárják a parlamenti képviselőktől is, az Országgyűlésnek továbbra is kell rendes törvényalkotási munkát végeznie - közölte. Hozzátette: értelmezhetetlen az a felvetés, hogy miért nyújtanak be most törvényjavaslatokat. Azért nyújtunk be, mert a magyar országgyűlési képviselők sem lehetnek kivéletelek - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.